Purasen koti

Suomen kaunein koti

Muuramen metsämaisemissa sijaitsee moderni puutalo, joka keräsi vuonna 2018 Suomen kaunein koti -ohjelmassa ylivoimaisen äänisaaliin. Sen jylhä, mustanpuhuva julkisivu kätkee sisälleen koivun, saarnin ja vaaleiden sävyjen valaisemat pinnat, skandinaavisen pelkistetyt yksityiskohdat ja viimeisen päälle hiotut tila- ja sisustusratkaisut. Suuret ikkunat tuovat maiseman osaksi sisustusta. Talo istuu ympäristöönsä kuin se olisi aina ollutkin siellä.

Sen suunnitteli itse asukas Tiiu Puranen yhdessä arkkitehtiveljensä kanssa. Materiaalivalinnat ja yksityiskohdat ovat asukkaan omaa käsialaa. Rakentajaksi valittiin Laatutalot, joka oli juuri rakentanut Tiiun työkaverille omakotitalon. Kaverin stressittömyys ja kohteen laatu vakuuttivat Tiiun: “Ajattelin, että jos homma menee noin kivuttomasti, niin mikä ettei. Näen työssäni paljon riitoja ja reklamaatioita rakennusprojekteista, joten tiesin, että liikkeellä on myös paljon sekundaa. En edes kysynyt tarjousta muista rakennusliikkeistä.”

Unelmissa oli yksinkertaisen kaunis talo, jonka jokainen yksityiskohta on viimeistä piirtoa myöten harkittu. Suunnitteluvaiheessa talon paikka tontilla valittiin ennen muuta valon kiertosuunnan mukaisesti, jotta luonnonvalo saadaan maksimoitua. Sisätilojen suunnittelussa tärkeintä oli toteuttaa kokonaisuus, missä kaikki ratkaisut ovat yhdenmukaisia ja harmoniassa keskenään.

Heti alusta saakka laatuun kiinnitettiin tarkasti huomiota: missään ei oiottu tai tehty korvaavia ratkaisuja. Kaikki ylimääräinen on karsittu pois, ja talon kaikki 153 neliötä on tehokkaasti käytössä. Talo valmistui kaksi viikkoa etuajassa, ja lopputulos ylitti kaikki unelmat.

“Talo tuntuu juuri minun kodiltani ja siinä on uskomattoman hyvä asua. Talosta tuli niin upea ja enemmänkin kuin mitä osasin odottaa. Olen hirvittävän tyytyväinen Laatutaloihin. He olivat todella ystävällisiä, sydämellisiä ja ammattitaitoisia, ja koko projekti hoitui ilman stressiä ja takapakkeja. Voin suositella Laatutaloja varauksetta muillekin.” – Tiiu Puranen.