Ronkaisten koti

Moderni puutalo vanhalle alueelle

Kumparelaskun olympiahopeamitalistina ja maailmanmestarina tunnetuksi tullut Mikko Ronkainen etsi perheineen tonttia läheltä Jyväskylän keskustaa. He halusivat laadukkaan ja omannäköisen puutalon arkkitehdin suunnittelemana. Tontti löytyi, mutta vanha alue asetti omat vaatimuksensa kaavan vuoksi, jotta saatiin tehtyä ympäristöön sopiva moderni puutalo ja erillinen pihasaunarakennus puukiukaalla.

Ronkaiset olivat kuulleet Laatutaloista suosittelun kautta ystäviltä. He olivat etsineet rakennusliikettä, jonka kanssa voisi toteuttaa helpon rakennusprojektin kilpailuttamatta projektin eri vaiheita, kuten esimerkiksi lvi- ja sähkötöitä. Laatutaloilta löytyi sopivat ja ammattitaitoiset verkostot näihin tarpeisiin.

Rakentaminen alkoi syyskuussa 2018 ja tavoitteena oli muuttovalmis talo keväälle 2019. Ronkaiset pääsivätkin muuttamaan sovitusti toukokuun 2019 alussa. Pihasaunarakennusta viimeisteltiin vielä alkukesästä ja juhannuksena päästiinkin jo heittämään löylyä.

– Laatutalojen kanssa syntyi heti luottamus, joka on tällaisessa rakennusprojektissa tärkeintä. Rakennusvaiheessa samat henkilöt olivat vastuussa alusta loppuun. Oli helppo toimia eri asiantuntijoiden kanssa, jotka auttoivat esimerkiksi keittiökalusteiden, pintojen, ikkunoiden ja ovien valinnassa.

– Laatutalot myös auttoi meitä jo alkuvaiheen purkulupahakemuksissa, kun tontilta piti purkaa vanha talo pois. He myös ottivat avoimesti kantaa arkkitehtisuunnitelmiin ja niiden vaikutuksiin rakennuskustannuksissa. Lopputuloksena he tekivät siistiä ja laadukasta jälkeä, joiden lisäksi työmaa pidettiin siistinä, Ronkainen kiittelee.